Frank Andås har hatt en dommerkarriere som bare få mennesker får oppleve. Han har de siste årene vært en del av "Team Moen", som har dømt viktige landskamper, Mesterligaen og Europamesterskap. Frank sitt gode sinn og humør er godt kjent i dommermiljøet. 

 

Nå er det dessverre slutt - som aktiv fotballdommer. 

 

Likevel, er vi i fotballmiljøet så heldig at Frank velger å bli med som coach for våre assistentdommere. Andås sin viktigste oppgave blir å følge opp norske assistentdommere i Eliteserien og OBOS-ligaen, sammen med fagansvarlig Geir Åge Holen. Andås skal også jobbe med fagmateriell til kurs, instruktør på fagsamlinger og en stor bidragsyter til NORCORE.

 

- Jeg gleder meg stort til å få lov til å jobbe med kremen av norske assistentdommere. Jeg føler jeg har mye å bidra med, spesielt når det gjelder å utvikle de yngste talentene som banker på døra både til Eliteserien og den internasjonale arenaen. Vi har de siste ti årene vært igjennom en revolusjon når det gjelder måten å kommunisere innad i et dommerteam, og en best mulig utnyttelse av comsettet alle dommerne har på øret er essensielt for at vi skal lykkes sammen, sier Frank Andås til www.fotball.no.

 

Dommersjef Terje Hauge er veldig glad for at Andås vil dele sin kompetanse og erfaringer med kommende norske assistentdommere i toppen.

 

- Frank Andås har valgt å avrunde en fantastisk dommerkarriere med flere mesterskap, 75 Champions Leage- og Europa League-kamper, 30 landskamper og nærmere 300 kamper i Eliteserien. Vi skulle gjerne hatt Frank med videre som aktiv dommer, men når han først velger å avrunde sin karriere er vi veldig glad for at han blir med videre som AD-coach. NFFs toppdommere vil få stor glede av hans kompetanse og erfaring fra internasjonal fotball. Han er meget dyktig og vi gleder oss til samarbeidet, sier dommersjef Terje Hauge.

 

NFDF ønsker å rette sin takk til Frank for sin væremåte både på og utenfor banen og sin langvarige tjeneste for NFF og NFDF, og ønsker Frank lykke til med nye utfordringer som AD-Coach i NFF.