Vi tok en prat med Henrikke etter oppnevnelsen. 

 

Gratulerer så mye med oppnevnelsen som hoveddommer i cupfinalen for kvinner.

 

- Tusen hjertelig takk!

 

Hva tenkte du da telefonen fra NFF kom? 

 

- Jeg hadde akkurat gått som bøssebærer for TV-aksjonen, og stusset på at det kom en telefon fra NFF på en søndag kveld. Så ble jeg selvfølgelig utrolig glad da jeg skjønte hva telefonen innebar, og veldig stolt over både meg selv og teamet over å få lov til å lede selveste cupfinalen.

 

Hva tenker du om egne prestasjoner i sesongen 2017?

 

- Nå er jeg ikke så veldig god på å skryte om egne prestasjoner, men jeg har jobbet hardt i hele fjor og vinter for å legge grunnlaget og komme tilbake til der jeg var før familieforøkelsen. Det å dømme en cupfinale er i seg selv veldig stort, men jeg er i tillegg utrolig stolt over å kunne gjøre meg fortjent til det bare 1,5 år etter datteren min ble født.

I år har jeg dømt samtlige runder i Toppserien, og jeg er veldig fornøyd med hva jeg har levert og at nivået har vært jevnt gjennom hele sesongen. Det har vært hektiske dager til tider, men jeg har heldigvis fått god hjelp hjemmefra og en samboer som har hatt satt til side sine planer hver gang jeg har reist på kamp.

 

Du dømte også cupfinalen mellom Avaldsnes og Stabæk i 2013 og kjenner derfor til rammene. Hva er det som gjør det så spesielt å få dømme cupfinalen?

 

- Det at nettopp jeg og mitt team har fått ansvaret og tillitten til å lede begivenheten er helt rått, og vi skal gjøre vårt ytterste for å gi de to lagene de rammene de fortjener. Det er vanskelig å beskrive, men det er noe ekstra spesielt å gå ut på matta med to lag som er klare for å kjempe om det gjeveste man kan vinne akkurat der og da. Det har vært vinn eller forsvinn hele veien og ikke en lang sesong med poengsanking som telles opp til slutt. Det er et større publikum både på tribunen og bak tv-skjermen.

 

 

Hvordan ser du for deg forberedelsene inn mot kampen?

 

- Vi kommer til å se på de to lagene fra tidligere kamper i sesongen. Da ser vi gjerne på spillestil, dødballsituasjoner, angreps- og forsvarsmønster og andre faktorer vi fanger opp gjennom klippene. En stor del av forberedelsene vil også være å se for oss ulike situasjoner som kan oppstå, gjerne ut i fra spillestil- og dødballanalysen, og snakke oss gjennom hvordan vi kan løse disse situasjonene på en best mulig måte.

Teamsamarbeidet er også veldig viktig, og vi kommer til å ha en kamp sammen i forkant hvor vi får finpusset samarbeidet og kommunikasjonen innad i teamet.

Det er jo likevel en «helt vanlig fotballkamp» som skal ledes, og jeg er sikker på at vi kommer til å være godt forberedt for oppgaven når vi står i spilletunnelen klar for innmarsj.

 

 

NFDF gratulerer Henrikke med oppnevnelsen og ønsker henne lykke til!